Temmuz 29, 2010, 05:40:38 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
 
Konu Bilgileri
Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart
Görüntülenmeler : 177 defa
Konudaki Cevap Sayısı: 0  

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart  (Okunma Sayısı 177 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şubat 13, 2009, 11:16:03 ÖÖ
sevgiley
hayattan sevgi dolu büyük bahçeler isteyen biri

*


     Üye No : 13279
     Yaş : 23
     Cinsiyet : Bayan
     Nerden : uzaklardan çoookkk uzaklardan
     Konu : 1068
     Mesaj : 4577
gülmek; bir halk gülüyorsa gülmektir
Prestij : 3463
Çevrimdışı
« : Şubat 13, 2009, 11:16:03 ÖÖ »

Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart


Etrafa zarar veren çocuklar ve onlara karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak bilinenlerin çoğunun yanlış olduğu ortaya çıktı. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, saldırgan davranışlar içine giren çocuklar, kendilerine fazla güvenenler arasından çıkıyor.

OKUL çağındaki çocuklarda görülen saldırganlık giderek daha çok karşımıza çıkan bir durum. Hemen hemen her okulda, her mahallede çevresindekileri rahatsız etmekten hoşlanan bir veya daha çok çocuk bulunuyor. Okulun ya da mahallenin kabadayılarının üstünlük taslamaları, güçsüz olanları itip kakmaları, yaşıtlarını olduğu kadar ebeveynleri de rahatsız ediyor. Eğitmenler ve büyükler bunlar karşısında ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

Bir yandan diğer çocukları korumak, bir yandan da 'kabadayı' diye nitelendirebileceğimiz çocuğa yardım amacıyla çeşitli yöntemlere başvuruluyor. Çocuğun saldırganlığına çare bulunamazsa, diğer çocukların anne babaları olaya karışmaya ve sorunlu çocuğun o ortamdan uzaklaştırılmasını istemeye başlıyorlar.

Bugüne kadar, agresif çocukların kendilerine güvenleri olmadığı ve daha fazla dikkat çekmek için takındıkları rolde ısrarlı oldukları düşünülüyordu. ‘‘Özgüveni olmayan hırpalanmış çocuk, fiziksel gücünü ispat etmek için bu yola başvurur’’ deniliyordu. Bu davranışın düzeltilmesi için de bütün dikkatlar agresif çocuğun özgüveni üzerinde yoğunlaşıyordu.

UCLA'de yapılan son araştırma ise kavga çıkaran, etrafındakileri itip kakan, dalga geçen çocukların bilinenin tersine çok yüksek özgüvenleri olduğunu ve arkadaşları arasında istenmeyen değil, tersine popüler kişi olduklarını ortaya koydu.

Altıncı sınıfa giden 2.000 öğrenci üzerinde yapılan araştırmaya göre, 12 yaşındaki çocukların yüzde yedisi etrafı ciddi şekilde rahatsız ediyor. Saldırgan çocuklar, sanılanın aksine psikolojik olarak son derece güçlüler. Yetişkinler onların davranışlarını eleştirse de, yaşıtlarının onlara hayran olması kendilerini iyi hissetmelerine neden oluyor. İşin ilginç yanı, çocukların çoğu kurban yerine saldırgan çocuğa sempati duyuyor. Saldırgan çocuklarda bu nedenle depresyon, yalnızlık ya da endişe görülmüyor. Hatta sosyal anlamda sorun yaşamayan çocuklardan daha sağlıklı göründükleri bile oluyor.

Ne var ki saldırgan çocuklar etraflarına olduğu kadar kendilerine de zarar veriyorlar. Bu çocuklar o an için durumlarından memnun olsalar da, ileride kendilerini daha büyük bir tehlike bekliyor. Araştırmalar, çocukluk yıllarında bu tip davranışlar gösterenlerin büyüdükleri zaman hapse girme ihtimallerinin diğerlerinden dört kat daha fazla olduğunu söylüyor.

Dr. Gündüz TEZMEN

 
 
 
Logged


BiZ Üç KiŞiyİz Ben ; KeYfiM Ve kAhYAsI....
|| TURKeyif || Türkiye'nin En Keyifli Sitesi
   

 Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Bu Konuyu Gönder Yazdir
Anahtar Kelimeler
Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart oyunları, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart programı, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart oyunu indir, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart program yükle, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart download, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart hikayeleri, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart resimleri, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart haber, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart yükle, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart videosu, Saldırgan çocuklara bilinçli önlem şart msn eklentisi, şarkı sözleri

 
Gitmek istediğiniz yer:  

Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Filipinler'de yeni bir darbeye karşı önlem Haber Arşivi bumec 0 304 Son Mesaj Aralık 01, 2007, 11:37:07 ÖS
Gönderen: bumec
Gribe karşı 10 önlem Sağlık Köşesi sevgiley 3 429 Son Mesaj Kasım 07, 2008, 01:02:32 ÖS
Gönderen: sevgiley
Kürdanı bilinçli kullanın Sağlık Köşesi sevgiley 1 228 Son Mesaj Aralık 03, 2008, 10:27:43 ÖÖ
Gönderen: ΛЯZЦ
Bilinçli Alışveriş Makyaj ve Güzellik Şakka 0 155 Son Mesaj Nisan 18, 2009, 03:00:56 ÖS
Gönderen: Şakka
Bilinçli rüya görmenin yolları Rüya Tabirleri sadness 6 2778 Son Mesaj Eylül 16, 2009, 08:32:52 ÖS
Gönderen: Lee_Ryan
||| Etiketler |||
yeni 
-=| TopLisT |=-
Genel
|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!