en kıymetli misafir




Aralık 03, 2008, 10:26:42 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.


Check Google Page Rank

 
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt Etiket




Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı en kıymetli misafir
Cevaplar 3
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 294
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Eylül 14, 2008, 11:19:15 ÖS
bir-dost




*


Üye No : 23210

Cinsiyet : Bay

Nerden :

Konu  :
74

Mesaj : 124

Prestij : 234
Offline
« : Eylül 14, 2008, 11:19:15 ÖS »

EN KIYMETLİ MİSAFİR
Oğlunun düğün hazırlıkları heyecanla sürerken, davetiyelere sıra gelmişti.Yurtiçi,yurtdışı adreslerle boğuşurken birden aklına Medine geldi.İçini bir huzur bir genişlik kapladı.O’nu çağırmalıydı.Alemlere rahmet en güzeli ,düğüne buyur etmeliydi.Bir anda aklına nasıl gelmişti.Kendinden bile gizliyordu bu düşüncesini.Bu fikri kimse ama kimse normal görmez,hatta gülerlerdi.
“İstenmeyince istetmezmiş” diye içinden geçirdi. Aşkı aklına gelmişti, bu sebeple düğün davetiyesinin içine, aşkını muhabbetini doldurarak, buyur etti düğününe. Sıra zarfına gelmişti,ne yazabilirdi?Sayın diyemezdi, Hz.Muhammed (sallallahu aleyhi vessellem)diyemezdi.Biraz gizli şifreli olmalıydı zarfın üzerindeki adres.Nasıl olsa bütün yollar Medine’de Ravza’ya çıkıyordu ve zarfın üzerine Muhterem Ahmet Mahmut (…) -Bu üç nokta kendince Sallallahu aleyhi vessellem idi- Mescid-i Nebevi /Medine –Suudi Arabistan yazdı. Adres tamamdı.
Postaneye yöneldi.Yüzlerce davetiye içinde postane görevlisinin dikkatini bu zarf çekmişti. “Bu ne?”dedi baktı. O zarf,davetiye diye cevapladı bizimki. “Evet biliyorum” dedi görevli. “Ama bu zarfta adres yok,sokak, numara, mahalle… ”Önemli değil zaten ,orada tek adres (sallallahu aleyhi vessellem) o.Bütün yollar Medine’de Ravza’ya çıkar.İkinci soruyu sordu görevli. “Peki bu kim?”görevli memurun yüzüne bakmadan “ Bir dost” dedi “bir dost”
Nihayet düğün gününün sabahına erişildi. Nikah salonu tıklım tıklım bir mutluluk tablosu. Çok özel ve çok güzel bir an. Tebrikleşmeler başladı. Herkes kuyruğa girmiş, bu mutlu anı kutluyordu. Mürüvvet denilen bu olmalıydı. Oğullarının sünnet düğününde edilen,”inşallah düğününü de görürsünüz” duası gerçekleşmişti.
Kalabalığın en koyu anında 60-63 yaşlarında, sakalı hafif kırlaşmış ve nur yüzlü bir beyefendi gelerek “mübarek olsun” diyerek tebrik etti. Ne kadar şefkatli, ne kadar sıcak, ne kadar Rahmani bir bakıştı, adeta sarsıldı ,yüreği titredi.Eşinin elini tutarak bu beyefendiyi tanıyıp tanımadığını sordu,ikisi de tanımıyordu.Ardından diğer tebrikleşmeler ve güzel bir törenle dünya evine girmişti çocukları.
Aradan 10-15 gün kadar geçmişti ki bir dostu telefonla nikah töreninin çok güzel olduğunu;ama o beyden çok etkilendiklerini söyledi. Şaşırmıştı… Hangi bey?Kim?Kimden bahsediyordu? “Hani” dedi “60-63 yaşlarında, hafif kırlaşmış sakalı, nur yüzü, beyaz gömleği yandan düğmeli…” O an geldi aklına ,evet o kimdi?Sadece tebrik anında görmüştü O’nu.Aklına davetiyeler geldi,aklına Medine geldi,inanamıyordu.Gelmiş olabilir miydi? Safça, ama çok samimi, çok içten yazdığı davete teşrif etmiş olabilir miydi? Ümmetine çok şefkatli, canların canı gelmiş olabilir miydi?
Düğünden birkaç ay sonra, bir başka dostu aradı. Onu düğüne çağıramadığı için özür dileyince,”düğünden haberim oldu, üzülme” dedi arayan dostu. “Rüyamda Peygamber efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem’i) gördüm. “Düğününüze davet edildiklerini, ashabı ile orada bulunduklarını söyledi, oradan biliyorum”
Logged



Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir.

Konuksever Moderatör
Tavsiye Elemanı
*
Mesajlar: 27535


View Profile
Re: en kıymetli misafir
« Posted on: Aralık 03, 2008, 10:26:42 ÖS »

 
      uyari
Merhaba ziyaretçi.Sitemizin diğer bölümlerinde bulunan program, msn, sohbet, resim, video vs. arşivi için üye olmanızı öneririm.Binlerce üye ile sohbetde cabası..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: en kıymetli misafir oyunları, en kıymetli misafir programı, en kıymetli misafir oyunu indir, en kıymetli misafir program yükle, en kıymetli misafir download, en kıymetli misafir hikayeleri, en kıymetli misafir resimleri, en kıymetli misafir haber, en kıymetli misafir yükle, en kıymetli misafir videosu, en kıymetli misafir msn eklentisi, şarkı sözleri
Logged
Eylül 14, 2008, 11:23:06 ÖS
whiteangel


GöЯüПΣП Ө ΚI BΣП BΣПIM



*


Üye No : 15916

Yaş : 30

Cinsiyet : Bayan

Nerden : α∂αηαℓı

Konu  :
940

Mesaj : 1184

Prestij : 3102
ΉΣЯ ZΛMΛП şüΚЯΣƬ
Offline
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2008, 11:23:06 ÖS »

abicim okurken inan o kadar duygulandımki..rabbim herkesin gönlüne göre versin... helal(1)+
Logged


Eylül 15, 2008, 01:59:41 ÖÖ
LaMaZi


...iMA eTMe...iTirAF eT...



*


Üye No : 727

Yaş : 25

Nerden : KaLpTeN

Konu  :
399

Mesaj : 4062

Prestij : 1537
beN KeNdi sokAğıMda KayboLduM..MaviLeriN içiNdE..
Offline
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2008, 01:59:41 ÖÖ »

“İstenmeyince istetmezmiş”
yüzümüz mü var  Sad
Logged

Eylül 28, 2008, 09:50:38 ÖÖ
By_SeRDaR


…:::***SaHiP oLDuĞuN HeRŞeYiN SeNDeN öNCeDe BiR SaHiBi VaRDıR BuNu uNuTMa ***::: …



*


Üye No : 3763

Yaş : 26

Cinsiyet : Bay

Nerden : SAKARYA

Konu  :
498

Mesaj : 8068

Prestij : 1576
~~вєηι вιя ѕєη αηℓα∂ıη , ѕєη ∂є уαηℓış αηℓα∂ıη. ~~
Online
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2008, 09:50:38 ÖÖ »

tesekkurler emegınıze saglık  helal(1)+
Logged

_________________________________________

" Bir ad, san araki gözden düşmesin, unutulup gitmesin; bir güneş ışığı ara ki batıp yitmesin..."
                                                                                                                         Hz.Mevlana
 Konuya bakanlar
  0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

TURKeyif.com Etiketler
en kıymetli misafir

 
Gitmek istediğiniz yer:  

Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Misafir Köpek Diğer İslami Konular FB Rh (+) 3 183 Son Mesaj Ağustos 17, 2007, 11:31:22 ÖS
Gönderen: FB Rh (+)
Misafir Fıkralar Please wait... 0 109 Son Mesaj Nisan 12, 2008, 05:30:02 ÖS
Gönderen: Please wait...
misafir geldi Bir Merhaba Yokmu? guest 11 450 Son Mesaj Mayıs 11, 2008, 09:56:28 ÖÖ
Gönderen: ИΛЯ©ØŻ
En kıymetli misafir Kıssadan Hisseler bir-dost 1 186 Son Mesaj Temmuz 10, 2008, 01:56:47 ÖS
Gönderen: gezgin
Yüzüklerdeki Kıymetli Sözler Dini hayrunisa 13 840 Son Mesaj Kasım 16, 2008, 01:53:55 ÖÖ
Gönderen: LaMaZi
-=| TopLisT |=-
Genel
Zirve100
YASAL UYARI

TURKeyif.com kullanıcıları ve üyeleri, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi bulunduğu her türlü fikri eser, fotoğraf, resim vb. materyal ve ürünleri kullanamazlar. TURKeyif.com kullanıcı ve üyelerinin, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi olduğu yazı, resim vb. ürünleri kullanması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Söz konusu haksız kullanım nedeniyle TURKeyif.com un hiçbir hukuki sorumluluğunu bulunmamakta olup, haksız kullanım nedeniyle TURKeyif.com un üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya adli/idari para cezaları TURKeyif.com kullanıcılarına rücu edilecektir.

| Anasayfa | Urllist | Sitemap | iMode | Archive | XML | Rss | Wap | Wap2 |



MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!