TURKeyif e Reklam Vermek İçin TIKLAYIN
Aktivasyon Maili,Konu ihbar ve Her Türlü Site Sorununuz İçin destek@turkeyif.com Adresine Mail Atabilirsiniz.

Temmuz 05, 2008, 10:00:57 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

CamelPark SEO tools - Google PageRank
 



Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Her İmzaya Bir Hadis
Cevaplar 8
Sonraki Sonraki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 268
Önceki Önceki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Ekim 03, 2007, 03:17:40 ÖÖ
zalim54




*


Üye No : 2701

Yaş : 19

Cinsiyet : Bay

Nerden :

Konu  : 821

Mesaj : 2385

Prestij : 1349
geçerken uğradıydım
WWW
Online
« : Ekim 03, 2007, 03:17:40 ÖÖ »

Her İmzaya Bir Hadis Kampanyası:

imza kodu
Kod:

[B]
[/B][CENTER][B][FONT=Courier New][/FONT][/B][CENTER][B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][CENTER][B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Courier New][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][CENTER][B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#007700][FONT=Courier New][COLOR=#ff0000][URL=http://www.turkmekan.org/forum/index.php/topic,29104.0.html][B][FONT=Verdana][SIZE=4]Her İmzaya Bir Hadis Kampanyası[/SIZE][/FONT][/B][/URL] [/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][CENTER][B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT=Courier New][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][CENTER][B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#000000][SIZE=3][B]Hadis-i Şerif[/B][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][CENTER][B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B][SIZE=3]...hadisiniz...[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][COLOR=#000000]

[/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#007700][FONT=Courier New][FONT=Verdana][COLOR=#000000]




Edepten ve ahlaktan tamamen uzaklaşmakta olan toplum bilincine artık dur demeliyiz. Bize müslümanlığı, dinimizi unutturan zihniyete karşı artık kendi zihniyetinizle kendi benliğinizle karşılık vermeliyiz.
Arkadaşlar hepimiz ELHAMDULİLLAH müslümanız. Ama bir müslüman olarak görevlerimizi yerine getiriyormuyuz ?
Haber bültenlerinde, gazetelerde artık çok sık görmeye alıştığımız: Tecavüzler, boşanmalar hatta yeni haliyle çocuk pornoları müslüman kimliğimizi tamamen yok etmekte. Böyle devam ederse İSLAMİYET azınlık bir din olarak kabul edilmeye başlanacak.

"Allah katında en sevgiliniz,ahlâkı güzel olan,halk ile geçinenler ve kendisiyle geçinilen,yumuşak huylu olanlardır.Ve Allâh yanında buğz . . edilenlerinizde, insanla arasında biribirine lâf götürüp getirmekle uğraşan, onların kusurlarını arayarak din kardeşlerinin aralarına tefrika sokanlardır." Hadis-i Şerif


Hadis-i Şerif:
peygamber efendimizin söylediği sözlerin hevasından yani kendi işine öyle geldiğinden dolayı ortaya çıkmadığı kuran da belirtilmektedir. necm suresi 3. ayette şöyle geçer :"o arzusuna göre de konuşmaz". demek ki peygamberin sözleri dinen yanlış olan şeyler değildir. onun sözleri yeri geldiğinde dini hüküm olarak kabul edilir.nitekim nass içinde ayetten sonra ikinci sırada hadis gelir.peygamberin sözleri peygamber zamanında çok özel kişiler tarafından daha sonraki nesillere kalacak şekilde zaman zaman papirüslere veya ceylan derisine yazılarak saklanmıştır. kimi rivayetlerde kurandan başkası yazılmamış denilse de bazı özel kişilere böyle görev verdiğine dair rivayetler vardır. bunlar çeşitli siyer kaynaklarında bulunabilir.dahası peygambere atfedilen hadislerin tamamı kütüb i sitte adı verilen sahih hadis araştırmacısı oldukları islam dünyasında büyük çoğunlukla kabul edilen alimler ve muhaddisler tarafından çok titiz bir şekilde derlenip toparlanmıştır.

peygamberlerin sözleri yoruma kesinlikle açıktır ve zaman zaman şarttır. mensuh tabir edilen hadislerle amel edemezsiniz. onlar ile hüküm koyamazsınız. hadis ile hükmetmek için iyi derecede kuran-ı kerim'i bilmek gerekir. kuran-ı kerim'in ayetlerini hadislerle tevil eder ona göre hüküm verirsiniz.
onun sarfettiği sözler gayet akla mantığa gönle hoş gelen sözlerdir.


Hz.Peygamberin sözleri veya O’nun fiil ve onaylarının sözle ifadesine denir





Dileyen arkadaşlar İmzalarına aşşağıdaki hadislerden birini eklesin. ALLAH hepinizden razı olsun.

Dualar sizinle olsun



۩ Hadis-i Şerifler: ۩



-İmam Muhammed Bakır (a.s): "Her şeyin bir baharı vardır, Kur'an'ın baharı da Ramazan ayıdır."

2- İmam Ali (a.s): "Ramazan Allah'ın ayı, Şaban Resulullah'ın ayı, Recep benim ayımdır."

3- Resulullah (s.a.a): "İnsan, ramazan ayının faziletini bilseydi, yılın hepsinin ramazan olmasını isterdi."

4- İmam Sadık (a.s): "En iyi (faziletli) cihad sıcak havada oruç tutmaktır."

5- Resulullah (s.a.a ): "Gökyüzünün kapıları Ramazan ayının ilk gecesi açılır ve son gününün gecesine kadar kapanmaz."

6- İmam Sadık (a.s): "Kim ramazan ayında (Allah'ın kitabından) Kur'an'dan bir ayet okursa, diğer aylarda Kur'an hatmeden kimse gibidir."

7- Resulullah (s.a.a): "Cennet, her yıl ramazan ayının gelişiyle süslenip ziynetlenir."

8- İmam Sadık (a.s): "İnsanın başına bir bela (musibet ) geldiği zaman oruç tutsun."

9- İmam Zeynelabidin (a.s): "Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz."

10- Resulullah (s.a.a): "Cennet dört kişinin özlemini çeker, ....biri de ramazan ayında oruç tutandır."

11- Resulullah (s.a.a): "Ramazan ayı bütün ayların, Kadir gecesi ise bütün gecelerin efendisidir."

12- Resulullah (s.a.a): "Kim Ramazan ayını oruçlu geçirir ve haramlardan ve iftiradan sakınırsa, Allah ondan razı olur ve cenneti ona farz kılar."

13- Hz. Peygamber efendimiz (s.a.a) bir hutbesinde şöyle buyurmuştur: "Her kim ramazan ayını susarak oruç tutar da, kulağını, gözünü, dilini, şehvetini ve vücudunun organlarını yalandan, haramdan ve gıybetten Allah'ın rızası için korursa, yüce Allah onu kendine yakın kılar, öyle ki o adam Hz İbrahim Halilullah'a (onun makamına) erişir ve onunla birlikte olur."

14- İmam Bakır (a.s): "Ramazan ayının diğer aylara üstünlüğü Resulullah'ın diğer peygamberlere üstünlüğü gibidir."

15- Resulullah (s.a.a): "Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır."

16- İmam Ali (a.s): "Oruç, kul ile Yaradanı arasında bir ibadettir, Allah'tan başka kimse onu bilemez."

17- Resulullah (s.a.a): "Her şeyin bir kapısı vardır, ibadetin kapısı da Oruçtur."

18- Resulullah ( s.a.a.): "Oruç sabrın yarısıdır."

19- Resulullah (s.a.a) (Sahabeden birine hitaben): "Oruç tut; çünkü oruç gibi bir ibadet yoktur (onun yerini tutacak bir şey yoktur)."

20- Resulullah (s.a.a): "Allah-u Teala buyuruyor: "İnsanoğlunun oruç hariç bütün iyi amelleri kendisi içindir; ama oruç benim içindir ve ben mükafatını vereceğim."

21- İmam Ali (a.s): "İslam beş temel üzerine kurulmuştur; namaz, zekat, hacc, oruç, velayet."

22- Resulullah (s.a.a): "Oruç, cehennem ateşinden koruyan bir siperdir (kalkandır)."

23- Resulullah (s.a.a): "Üç amel Allah'ın rahmetindendir: Gece namazı kılmak, mu'min kardeşin halini sormak ve oruç tutmak."

24- Resulullah (s.a.a): "Allah-u Teala melekleri oruç tutanlara dua etmekle görevlendirmiştir."

25- Resulullah (s.a.a): "Oruç tutanın uykusu ibadet, susması tesbih, ameli kabul ve duası müstecab olur."

26- Resulullah (s.a.a): "Oruç tutanın duası reddedilmez."

27- Resulullah (s.a.a): "Cennetin Reyyan adlı bir kapısı vardır; o kapıdan ancak oruç tutanlar girecektir."

28- İmam Kazım (a.s): "Oruç tutanın duası iftar vakti kabul olur."

29- Resulullah (s.a.a): "Oruç tutan bir kimse, kendisine hakaret edildiği vakit "Allah'ın selamı üzerine olsun ben bugün oruçluyum" derse, Alla-u Teala buyurur: "Oruçlu kulum bana sığındı, onu cehennem ateşinden koruyup cennetime yerleştirin."

30- İmam Sadik (a.s): "Oruç tutan her mu'min sahur ve iftar vakitlerinde Kadir suresini okursa, bu iki vakit arasında Allah yolunda canını veren kimse gibidir."

31- Resulullah (s.a.a): "Oruç tutan kimsenin iki mutluluğu vardır; iftar vakti ve Kıyamet günü."

32- İmam Ali (a.s): "Her şeyin bir zekatı vardır, bedenin zekatı da oruçtur."

33- İmam Sadık (a.s): "Allah, orucu zengin ile fakir eşit olsunlar diye farz kıldı."

34- Hz. Fatıma (s.a.): "Allah, orucu ihlası sağlamlaştırmak için farz kılmıştır."

35- İmam Rıza (a.s): "Eğer sorulsa ki, neden Ramazan ayının orucu, bundan az veya fazla farz kılınmadı? Şöyle cevap verilir: "Çünkü bu, zayıf ve güçlünün gücünün yettiği bir miktardır."

36- Resulullah (s.a.a): "Bu ay Ramazan diye adlandırıldı; çünkü bu ay günahları temizler."

37- Resulullah (s.a.a): "Nefsimi elinde tutan Allah'a and olsun ki oruç tutan kimsenin ağzının kokusu Allah'ın yanında misk kokusundan daha iyidir."

38- Resulullah (s.a.a): "Oruç tutun ki sıhhatli (sağlıklı) olasınız."

39- Resulullah (s.a.a): "Kim ramazan ayını oruç tutar ve haramlardan sakınırsa, Allah onun geçmiş günahlarını affeder."

40- Resulullah (s.a.a): "Ey gençler, sizden kimin gücü yeterse evlensin; çünkü bu, gözün haramdan sakınmasını ve iffetin korunmasını sağlar. Kimin evlenmeye gücü yetmezse; oruç tutsun; çünkü oruç, cinsel arzuları kontrol etmede çok faydalıdır."

Âdem oğlunun bir dere altını olsa ikincisini ister. Onun ağzını topraktan başka bir şey doldurmaz. Allah (c.c) tövbe edenin tövbesini kabul eder.

Ahirete nazaran dünyanın değeri, ancak sizden birinizin parmağını denize daldırmasına benzer. Parmağı ile denizden aldığı suyu göz önüne getirsin.

Akıllı kimse, kendisini sorguya çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz kimse, nefsini hevasına tabi kılar ve Allah (c.c)’tan, olmayacak şeyler bekler.

Allah (c.c)’a yemin ederimki, Allah (c.c)’ın bir kimseye senin sayende hidayet vermesi, senin için kırmızı develere malik olmaktan hayırlıdır.

Allah (CC) bütün işlerde yumuşaklığı sever.

Allah (CC) erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere lanet etsin.

Allah bir kuluna hayır murâd ederse onun gönlüne zenginlik ve kalbine takvâ verir.Bir kuluna da şe dilediği vakit fakirliği iki gözünün önüne getirir.

Allah katında en sevgiliniz,ahlâkı güzel olan,halk ile geçinenler ve kendisiyle geçinilen,yumuşak huylu olanlardır.Ve Allâh yanında buğz . . edilenlerinizde, insanla arasında biribirine lâf götürüp getirmekle uğraşan, onların kusurlarını arayarak din kardeşlerinin aralarına tefrika sokanlardır.

Allah teala sizin kalıbınıza ve malınıza bakmaz, Kalbinize ve amellerinize bakar

Allah’a (CC) amellerin en sevimlisi, az da olsa devamlı olanıdır

Allah’ı (CC) zikir, kalplerin şifasıdır.

Allahu Teâlâ zâlimi imhâl eder (bir müddet cezasını tehir eder),taki gazabına uğrayınca onu kimse kurtaramaz.

Allahu Teale (c.c) buyurdu ki: Bir kimse benim velilerimden birine düşmanlık ederse, ona karşı harp ilan ederim. Hiçbir kulum, kendisine farz ettiğim şeylerden bence daha sevimli bir şeyle bana yakınlık kazanmamıştır. Nafile ibadetlerle durmadan bana takarrüb eder, nihayet onu severim ve onu sevince de işitir kulağı, görür gözü, tutar eli ve yürür ayağı olur, benden bir şey isterse elbette veririm, bana sığınırsa muhakkak korurum.

Allahü Teâlâ her hak sahibine hakkını vermiştir.Dikkat ediniz,varise vasiyet yoktur.

Ana babasına iyilik yapana ne mutlu! Allah onun ömrünü artırsın!

ancak kerim olanlar ikram ederler,onlara leîm olanlar ihanet eder..

Babalarınıza iyilik edin ki, oğullarınız da size iyilik etsin.

Bana itaat eden Allah'a itaat etmiş olur. Bana âsi olan da Allah'a asi olmuş olur. Emire (iş başındakilere) itaat eden bana itaat etmiş, Emir'e asî olan bana da asi olmuş olur.

Başkalarını doğruluğa çağıran kimseye kendisine uyanların sevabı gibi sevap verilir. Bununla beraber onların sevabından da hiçbir şey eksilmez. Sapıklığa çağıran kimseye de ona uyanların günahı gibi günah verilir. Bununla beraber ona uyanların günahlarından hiçbir şey eksilmez.

Beş günah vardır ki,keffâreti yoktur.Bunlar; Allâh'a şerik koşmak,bigayri hakkın adam öldürmak,mü2mine bühtan ve iftira etmek, muharebe günü kaçmak ve yalan yere yemin ile hakkı iptal etmek.

Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.

Biat etmeyerek ölen kimse cahiliyet zamanında ölmüş gibi olur. Müslimin diğer bir rivayetinde; Cemaatten ayrılarak ölen kimse cahiliyet zamanında ölmüş gibi olur.

Binekli yürüyene, yürüyen durana, az olanlar çok olanlara, küçük büyüğe selâm verir.

Bir adamın hayra sarfettiği paranın en efdali, iyaline infak ettiği para ile, Allah yolunda kullanacağı atı için verdiği ve bir de Allah rızası için (mücahid) arkadaşlarına sarfettiği paradır.

Bir baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha iyi miras bırakamaz.

Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir.

Bir kul ki,Allâhü Teâlâ onun kalbinden beşere merhamet yaratmamıştır,haib ve hâsir olmuştur

Bir topluluk bir yere vardıklarında, içlerinden birinin onlara selâm vermesi yeterli olur. Oturanlardan birisinin onlardan selâm alması yeterlidir.

Bir topluluk bir yere vardıklarında, içlerinden birinin onlara selâm vermesi yeterli olur. Oturanlardan birisinin onlardan selâm alması yeterlidir.

Biri Allah (c.c) korkusundan ağlayan diğeri Allah (c.c.) rızası için gece nöbet bekleyen iki gözü cehennem ateşi yakmaz.

Büyüklerle oturunuz, alimlere sorunuz. Hikmet ehli ile düşüp kalkınız.

Cahiller cesur olurlar.

Cenabı Hakkın rızası aranan bir ilmi sırf dünya metaına nail olmak için öğrenen bir kimse, kıyamet gününde cennet’in kokusunu bile duymaz.

Cennet, onun ayakları altındadır."

Dünya tatlı ve manzarası câziptir. Allah sizi dünyâda başkalarına halef kılacak ve nasıl muâmele edeceğinize bakacaktır. Binâen aleyh dünyâdan korkunuz ve kadınlardan korununuz.

Dünyada iki yüzlü olanlar, kıyamet günü ateşten iki yüzlü olarak gelirler.

Dünyanızı ıslah ediniz. Yarın ölecekmiş gibi de ahiret için çalışınız.

Düşmanlarınızın en kuvvetlisi içinizdedir.

Eğer biriniz, hoşlanmadığı bir rüya görürse, hemen kalkıp namaz kılsın ve o rüyayı kimseye anlatmasın.

Eğer biriniz, hoşlanmadığı bir rüya görürse, hemen kalkıp namaz kılsın ve o rüyayı kimseye anlatmasın.

Evlâdım! Evine girince selâm ver ki, selâmın hem sana, hem de aile halkına bir bereket olsun.

Evlat kokusu, cennet kokusudur.

Ey insanlar! Allah’a tövbe ve istiğfar ediniz, ben günde yüz kere tövbe ediyorum.

Farz ibadetlerinden sonra Allâh yanında amellerin en sevgilisi (rızâsına muvâfık olanı) , müslümanın kalbine sevinç koymaktır.

Gece ile gündüz müsavi olduğu veya ahirzaman yaklaştığı vakitte mü’minin rüyası ekseriye doğru olur. Mü’minin rüyası nübüvvetin kırkaltıda bir cüz’üdür. Müslimin diğer bir rivayetinde: Sizden hanginiz en doğru sözlü ise onun rüyası da en doğrudur.

Gizli ve âşikâr her işinde,Allah'dan korkmayı tavsiye ederim..

Güçlü kimse insanları güreşte yenen değil, belki hiddet anında kendini zapteden, iradesine sahip olan adamdır.

Günahlara tevbe eden günah işlemeyen gibidir. Günahlara tevbe ve istiğfar edip, o günaha devam eden,Rabbi ile istihza (alay) eden gibidir.

Haset, ateş nasıl odunu yer yutarsa iyilikleri yer yutar, mahveder.

Hayır büyüklerinizle beraberdir..

Hepiniz çoban ve muhafızsınız, maiyetinizde bulunanların hukukundan mesulsünüz. İş başındakilerde muhafızdır, memurlarından mesuldür. Erkek, ailesi efradının çobanıdır ve onlardan mesuldür. Kadın da kocasının evinde bir muhafızdır; O da ondan mesuldür. Hülasa hepiniz muhafızsınız ve maiyetinizdekilerden mesulsünüz.

Her duyduğu şeyi söylemesi, kişiye günah olarak yeter.

Her kim ilim tahsili için bir yola sülûk ederse, bu yüzden Allahu Teâla ona, Cennete gidecek yolu kolaylaştırır.

Her müslümanın sadaka vermesi lazımdır buyurdu. Tasadduk edecek bir şey bulamazsa ne yapar? dediler. Eliyle çalışır, kendiside müstefid olur ve sadaka da verirbuyurdu.Yapamazsa?denildi. Sıkıntıya düşmüş ihtiyaçlıya yardım eder buyurdu. Elinden gelmezse denildi. Hayrı emreder buyurdu. Bunu da yapamazsa denildi. Fenalık yapmaktan çekinir,bu da sadakadır buyurdu.

Herhangi bir cemaat Allah (c.c.)’ı zikir için toplanırlarsa muhakkak melekler onları kuşatır, onları rahmet kaplar ve onlar üzerine sükunet ve vakar iner. Cenabı Hakk da onları katında bulunan meleklere medhü sena eder.

Herhangi bir kimse,bir şahsı içlerinde bu şahıstan daha ehil kimse bulunduğunu bildiği halde , on kişi üzerinde âmir tayin ederse,Allah ve . . Resûlu'llah'a ve müslümanlara hıyanet etmiş olur..

Hiç kimse öfkeli olduğu iki kişi arasında hükmetmesin.

Hükümdar,Allâh'ın adl ve emânının yerde gölgesidir.

İhtiyara, sırf yaşından dolayı hürmet eden hiç kimse yoktur ki, Allah da ona yaşlandığında saygı gösterecek birini ihsan etmesin.

İki kimse gıbta edilmeye şayandır. Birisi Kur’an öğrenmiş olup onunla gece gündüz meşgul ve muktezasıyla amil olandır. Diğeri de Allah (c.c.)’ın kendisine mal ihsan ettiği kimsedir ki gece gündüz o malı Allah (c.c.) yoluna sarf eder.

İki müslüman bibirleriyle karşılaşıp da el sıkışırsa, ayrılmazdan evvel günahları bağışlanır.

İki nimet vardır ki,insanların çoğu o nîmetlerin kadrini bilmiyorlar da aldanıyorlar. Bunlar sağlık ve boş vakittir

İlim öğrenmek her Müslüman için farzdır. İlim öğrenen kişiye, denizdeki balıklara kadar her şey istiğfar eder.

İlmin kaldırılıp bilgisizliğin geçerli sayılması şarap (ve alkollü içkilerin ) içilmesi, zinanın açıktan yapılması kıyamet alametlerindendir.

İlminden faydalanılan bir alim, bin Abid’den daha hayırlıdır.

İman yetmiş küsür şubedir. Haya da imandan bir şubedir.

İmanın efdali: nerede olursan ol, Allah’ın (CC) seninle olduğunu bilmendir.

İnsan dilinin altında gizlidir.

İnsan öldüğü zaman üç şey hariç ameli kesilir: Sadaka-i cariye, faydalanılan ilim, salih evlat.

İnsanların en âcizi duada âciz olan, insanların en cimrisi de selâm vermekte cimri olandır.

İnsanların en hayırlısı, ahlakı en güzel olanıdır.

İş, ehlinin gayrına verildiği zaman kıyameti bekle.

Kanaate sarılınız. (Çünkü) Kanaat tükenmeyen bir maldır.

Kardeşini güler yüzle karşılamaktan ibaret bile olsa, hiçbir iyiliği hor görme.

Kıyamet Günü Cehennem’liklerin azabca en hafif olanı o kimsedir ki, ayak oyuklarına iki kor konur da (Onun te’siriyle) o adamın beyni kaynar. Hiç bir kimsenin kendisi kadar şiddetli azabda olduğunu hatırına getirmez ; halbuki o, azab görenlerin en ehvenidir.

Kıyamet günü, tacirler facir olarak ba’s olunurlar. Allah’ dan (CC) korkan, iyilik eden, ve tasadduk edenleri müstesna.

Kıyamet günü’nde Adam oğlu, şu beş şeyden sorguya çekilmedikçe yerinden ayrılamaz: Ömrünü nerede, ne sûrtle harcadığından, yaptığı işleri ne maksatla yaptığından, malını nerede kazandığın dan ve nerelere sarfettiğinden, Vücudunu, sıhhatını nerede ve ne sûretle yıprattığından.

Kıyamet gününde bana halkın en yakın olanları ve şefaatime hak kazananları benim üzerime en çok salavat getirenleridir.

Kıyamet yaklaştığında Müslüman'ın rüyası yalan çıkmayacak. Sizin en doğru rüya göreniniz, en doğru söyleyeninizdir.

Kim beni rüyasında görürse, beni gerçekten görmüş gibidir. Çünkü, şeytan benim şeklime girip görünemez.

Kim insanların kendisi için ayağa kalkıp saygı göstermelerini isterse, ateşteki yerine hazırlansın.

Kim ki Allah’a (CC) ve Ahiret gününe inanıyorsa ya hayır söylesin ya da sükut etsin.

Kim küçüklerimize merhamet etmez, büyüklerimizin hakkını tanımaz ise bizden değildir.

Kişi arkadaşının dini üzerinedir. Sizden her biriniz, kiminle arkadaşlık yaptığına baksın.

Kişi dostunun yolundadır.O halde sizden her biriniz dost edineceği kimseye iyi dikkat etsin.

Kişi yalan söylediği zaman o yalandan gelen kokudan, melek ondan bir mil uzaklaşır.

Kuvvetli insan, kendi kendini yenen insandır.

Küçüğümüze merhamet etmeyen, büyüğümüze saygı göstermeyen bizden değildir!

Mazlumun bedduâsından sakın.Çünkü,onun duâsıyla Allah arasında (kabûlünde mani) bir perde yoktur.

Mazlumun bedduasından sakınınız. O dua ile Allah (CC) arasında perde yoktur.

Meddâhların (dalkavukların) yüzlerine toprak saçınız.(Hadisi Şerif

Mektuba cevap vermek,selama mukâbele etmek gibi haktır.

Melekler, nurdan yaratılmıştır. Cinler, dumansız ateşten yaratılmıştır. Âdem ise, size anlatılan şeyden yaratılmıştır.

Mü’minin ferasetinden kaçınınız, muhakkak o, Allah’ın (CC) nuruyla bakar.

Mükafatın büyüklüğü, belanın büyüklüğü nispetindedir. Allah Teala bir kavmi severse, onları belaya uğratır.Bir kimse mukadderata razı olursa, Allah ondan razı olur. Bir kimse belaya razı olmazsa, Allah’ın gazabına uğrar.

Münafıkın alemetleri üçtür: Söz söylerken yalan söyler, vaad ettiği vakit sözünde durmaz, kendisine bir şey emanet edildiği zaman ona hıyanet eder. Diğer bir rivayette de Oruç tutsa, namaz kılsa ve kendisini Müslim sansa dahi ziyadesi vardır.

Münafıklığın alameti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, Va’d ettiği zaman sözünde durmaz, emanete hıyanet eder.

Müslüman Müslüman’ın (din) kardeşidir. Müslüman kardeşine zulmetmez ve onu düşman eline vermez. Her kim Müslüman kardeşinin yardımında bulunur ve onun ihtiyacını temin ederse Allah (c.c)’ta ona yardım eder. Her kim, bir Müslüman’ın sıkıntılarında birini giderirse Cenabı Hak buna mukabil kıyamet sıkıntılarından birini def eder. Her kim bir Müslüman’ın ayıbını örterse, Allahu Teala ahirette onun ayıbını örter.

Namaz, insan ile şirk ve küfür arasında bir perdedir. Namazı terketmek, bu perdeyi kaldırmaktır.

Nikahın hayırlısı,en kolay ve külfetsiz olanıdır.

Rüşvet alan da veren de cehennemdedir.

Rüya üç kısımdır: Allah'tan müjde olan doğru rüya, şeytanın sizi üzmek için gösterdiği rüya, kişinin kendi kendine konuştuğu şeylerden ileri gelen önemsiz rüya.

Selam, konuşmaktan önce gelir.

Siz kendiniz namuslu olun ki, kadınlarınız da namuslu olsunlar.

Siz ne haldeyseniz,başınıza o halde insanlar getirilir.

Sizden bir kimse çirkin bir iş görürse onu eli ile değiştirsin; eğer buna gücü yetmezse dili ile tağyir etsin; bunada gücü yetmezse kalben nefret etsin. Bu imanın en zayıf derecesidir.

Sizden biriniz kendisi için sevdiği bir şeyi başkası için de sevmedikçe, imanı kamil olmaz.

Sizden herhangi biriniz vurduğu zaman yüze vurmaktan sakınsın.

Sizden hiçbiriniz kendi nefsi için istediğini mü’min kardeşi için de istemedikçe kamil mü’min olamaz.

Size amellerinizin en hayırlısı, Allah nezdinde (sevap bakımından) en çok ve en temiz olan, derecelerinizi yükselten ve sizin için altın ve gümüşü infak etmekten ve harp meydanlarında düşmanlarınızla karşılaşıp (İ’lâi Kelimetu’llah uğrunda) onların boyunlarını vurmanızdan daha hayırlı amelleri haber vereyim mi? Diye sordu.Ashab: Evet ya Resulâ’llah, dediler. Resuli Muhterem (s.a.v.): Allah’ı zikretmektir.

Sizin hayırlı olanınız,ehline hayırlı olandır.Ben de sizin ehline hayırlı olanınızım.Kadınlara

Sizin hayırlınız,hayrı umulan ve şerrinden emin olunan kimsedir.Şeririniz ise,hayrı umulmayan ve şerrinden emin olunmayandır.

Sizin hayırlınız,kadınlarına ve kızlarına hayırlı olandır..

Teenni Allah (CC) dan, acele şeytandandır.

Üç dua geri çevrilmez. Oruçlunun duası, misafirin duası ve mazlumun duası.

Üç kimsenin duası makbul dualardır. Bunların kabul edileceğine şüphe yoktur. Zulme uğrayanlar, Misafirler, Babanın evladına duası (Ana –Babanın çocuklarına duasıdır.)

Üç şey ölünün ardından (kabre kadar) gider: Âilesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi döner, birisi kalır. Dönenler ailesi ve malı, kalan de amelidir.

Vallahi eğer benim bildiklerimi bilmiş olsaydınız az güler çok ağlardınız. Döşek üzerinde kadınlarla telezzüz edemez, Allah’a (c.c) feryat ederek yollara sahralara dökülürdünüz.

Yanında ana babası, ya da onlardan biri yaşlanıp da, gerekeni yaparak cennete giremeyen kimsenin burnu sürtülsün!

Yedi sınıf insan vardır ki, Allâhu Teâla onları hiçbir gölge bulunmayan günde, Arş’ının gölgesinde Gölgelendirir: Adaletli devlet reisi, Allah’a ibadetle büyüyen genç, kalbi mescidlere bağlı kimse, Allah için sevişen ve bu uğurda birleşip bu sevgi ile ayrılan iki kişi, mevki sahibi olan güzel bir kadın tarafından arzı nefs için çağırıldığı halde Ben Allah’tan korkarım. Cevabı ile mukabele eden kimse. Sağ elinin verdiği sadakayı sol eli duymayacak surette gizli sadaka veren kimse, tenha yerde Allah’ı zikrederek gözleri yaşla dolup taşan kimsedir.

Zengin, çok mala sahip olana denmez, zengin kalbi olana denir.

İslam, güzel ahlaktır.

İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.

Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.

İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: Utanmadıktan sonra dilediğini yap! sözüdür.

Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.

Mümin, bir delikten iki defa sokulmaz.(Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez)

Nerede olursan ol Allah a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur.

İman, yetmiş küsur derecedir. En üstünü La ilahe illallah (Allah tan başka ilah yoktur) sözüdür, en düşük derecesi de rahatsız edici bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Haya da imandandır.

Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.

İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

Zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur.

Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz.

Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, Allah da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.

İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiş olamazsınız.

Müslüman, insanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.

Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeşi ile dargın durması helal olmaz.

Hiç şüphe yok ki doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında sıddik (doğru sözlü) diye yazılır. Yalancılık kötüye götürür. Kötülük de cehenneme götürür. Kişi yalan söyleye söyleye Allah katında kezzab (çok yalancı) diye yazılır.

(Mümin) kardeşinle münakaşa etme, onun hoşuna gitmeyecek şakalar yapma ve ona yerine getirmeyeceğin bir söz verme.

(Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır.

Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.

Allah ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir.

üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir; mazlumun duası, misafirin duası ve babanın evladına duası.

Hiçbir baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha üstün bir hediye veremez.

Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır.

Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.

Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız buyurmuştur.

(İnsanı) helak eden şu yedi şeyden kaçının. Onlar nelerdir ya Resulullah dediler. Bunun üzerine: Allah a şirk koşmak, sihir, Allah ın haram kıldığı cana kıymak, faiz yemek, yetim malı yemek, savaştan kaçmak, suçsuz ve namuslu mümin kadınlara iftirada bulunmak buyurdu.

Allah a ve ahiret gününe iman eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikramda bulunsun. Allah a ve ahiret gününe iman eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.

Cebrail bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki; ben (Allah Teala) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim.

Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir.

Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.

Mü minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.

Bizi aldatan bizden değildir.

Söz taşıyanlar (cezalarını çekmeden ya da affedilmedikçe) cennete giremezler.

İşçiye ücretini, (alnının) teri kurumadan veriniz.

Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır.

İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.

Rabbinize karşı gelmekten sakının, beş vakit namazınızı kılın, Ramazan orucunuzu tutun, mallarınızın zekatını verin, yöneticilerinize itaat edin. (Böylelikle) Rabbinizin cennetine girersiniz.


İMAM HÜSEYİN (a.s) HAKKINDA HADİSLER:



1-“Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim; Hüseyin’i seveni Allah sevsin.”



2-Resulullah (s.a.a) bir gün İmam Hüseyin’in elinden tutarak şöyle buyurdular:

“Ey cemaat! Bu Hüseyin bin Ali’dir; O’nu tanıyın; canım elinde olan Allah’a ant olsun ki Hüseyin cennettedir, O’nu sevenler de cennettedir, O’nu sevenleri sevenler de cennettedir.”



3-“Kim cennet gençlerinin efendisine bakmak istiyorsa, Hüseyin bin Ali’ye baksın.”



4-“Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim. Hüseyin’i seveni Allah sever.”



5-Kim, gök ehli için yeryüzü ehlinin en sevilenine bakmak istiyorsa, Hüseyin’e baksın.”

6-“Hüseyin bendendir; o benim oğlum ve evladımdır, kardeşinden sonra insanların en üstünüdür; o Müslümanların İmamı, müminlerin mevlası, âlemlerin Rabbi’nin halifesidir; yardım dileyenlerin yardımına koşan, sığınak arayanların sığınağı ve Allah’ın yarattıklarına olan hüccetidir; o, cennet gençlerinin efendisi ve ümmetin babıdır (kapısıdır); onun emri benim emrimdir; ona itaat bana itaattir; ona uyan bendendir; ona isyan eden benden değildir.”



7-“Bir gün Peygamber (s.a.a), Hüseyin (a.s)’ı kucağına oturtarak şöyle buyurdu: “Hüseyin’in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.”

Sonra buyurdular ki: “Babam, her gözyaşının maktulü olana (Hüseyin’e) feda olsun.”

Ey Resulullah’ın torunu, her gözyaşın maktulü nedir? Dediklerinde; “Onu anan her mümin, mutlaka ağlar” buyurdular.



8-Bera Bin Azib diyor ki: Resulullah'ı (s.a.a) Hüseyin'i (sırtında) taşırken gördüm, şöyle buyurmaktaydı: ‘’Allah’ım! Ben onu seviyorum sen de sev.’’



9- Hasan ve Hüseyin Cennet Gençlerinin efendileridirler. Babaları ise onlardan daha üstündür.



10- Hasan ve Hüseyin Cennet Gençlerinin efendileridirler.



11- Celaleddin Siyutî, İbrahim ve Zeyd ibn-i Ziyad’dan nakletmiştir ki: “Gökyüzü yalnız Hz. Yahya peygamber (a.s) ve İmam Hüseyin (a.s) için ağladı. Ağlaması ise onda bulunan kırmızılıktır. Hz. Yahya (a.s) öldürüldüğünde, gökyüzü kırmızılaştı ve gökten kan damladı; Hz. Hüseyin (a.s) de öldürüldüğünde, gökyüzü kırmızılaştı.”



12- İmam Cafer ibn-i Muhammed (a.s):

“Hz. Hüseyin’in (a.s) kabri etrafında dört bin melek (bir başka rivayete göre ise yetmiş bin melek) toza bulanmış ve mahzun bir halde kıyamete kadar Hz. Hüseyin’e (a.s) ağlayacaklar.”



13- İbn-i Ebi Ziyad şöyle rivayet etmiştir:

“Bir gün Resul-i Ekrem (s.a.a), zevcesi Ayşe’nin evinden çıkıp, kızı Hz. Fatıma’nın (a.s) evinin önünden geçerken oğlu İmam Hüseyin’in ağladığını duydu. Cenab-ı Fatıma’ya (a.s) “Bilmez misin ki Hüseyin’in ağlayışı beni incitir.” diye buyurdu.”



14- İbn-i Abbas, Allah Teâla’nın Resulullah’a (s.a.a) şöyle vahyettiğini naklediyor:

“Yahya ibn-i Zekeriyya’nın kanı için yetmiş bin kişi öldürdüm; Hüseyin’in katli içinse bunun iki misli kişi öldüreceğim.”




Kırk Hadis:

1-) Kim benim sunnetimi diriltirse(ihya eder ve yasaminda tatbik ederse) beni sevmis olur. Beni seven de benimle beraber Cennettedir.

2-) Bana itaat eden Allah'a itaat etmis olur. Bana isyan eden Allah'a isyan etmisolur.

3-) Sizden birinizin, arzusu benim getirdigim (Kur'an'a Seriat)e uymadikca kamil imanla iman etmis olamaz.

4-) Nefsim kudretinin elinde olan Allah'a yemin ederimki, Ben kendisine babasindan ve cocugundan daha sevgili oluncaya kadar sizden biriniz kamil imanla iman etmis olmaz.

5-) Gercek musluman, muslumanlarin elinden ve dilinden geven icinde oldugu kimsedir. Gercek muhacir ise Allah'in yasaklarini terkeden kimsedir.

6-) Bildigi ile amel eden kisiye Allah bilmedigi ilimlerin bilgisine varis kilar.

7-) Kardesini bir gunahindan dolayi ayip-layan kisi, gunahi islemedikce olmez.

8-) Islam'in dugmeleri dugme dugme cozulecek(Seriatin emirleri tek tek terkedilecek). Her dugme cozuldukce insanlar onu takibedendugmeyi cozmeye tesebbus edecekler. Bu cozulen dugmelerin ilki idari konular, sonuncusuda namazdir.

9-) Sizden kim (Seriate uymayan) bir kotu is gorurse onu eliyle duzeltsin, buna gucu yetmezse diliyle duzeltsin. Buna da gucu yetmezse kalbiyle bugzetsin. Bu sonuncusu ise imanin en zayip mertebesidir.

10-) Cihad, kiyamet gunune kadar gecerli bir emirdir.

11-) Kim gaz yapmadan ve icinde gaza yapma istegini konusturmadan olurse, munafiklikdan bir cesit uzere olur.

12-) Cihadin en faziletlisi zalim sultan katinda hakki soylemektir.

13-) Rabbini gazablandiracak bir meselede sultani hosnud eden(etmeye calisan) Allah'in dininden cikmis olur.

14-) Cennet (nefse agir geldigi icin) hoslanilmayan seylerle, cehennemde sehvete hitap eden seylerle kusatilmistir.

15-) Islam'in disinda bir millet uzerine yemin eden, soyledigi gibidir. (Onlardandir)

16-) Amellerin en hayirlisi sevdigini Allah icin sevmek bugzettigine de Allah icin bugzetmektir.

17-) Kim bir kavme benzemeye calisirsa, o onlardandir.

18-) Munafigin alameti uctur: Konustugunda yalan soyler, vaad verdiginde yerine getirmez, emanet olundugunda hainlik eder.

19-) Kisi din kardesine kafirlik isnad ederse, bu isnad ikisinden birine doner.

20-) Kim bir hayirli isi yapmaya yonelirse, onu yapan kadar mukafat alir.

21-) Arzusu ve hedefi Allah'dan baska sey olarak sabahlayan Allah(in kullain) dan degildir. Muslumanlarin dertleriyle dertlenmeyen de onlardan degildir.

22-) Rabb olarak Allah'a, din olarak islam'a, peygamber olarak Muhammed (s.a.v) erazi olan kisi imanin tadini tatmis demektir.

23-) Islam cemaatinden bir karis da olsa ayrilan, boynundan islam bagini cozmus demektir.

24-) Is ehil olmayana verildiginde kiyameti bekle.

25-) Akilli kisi nefsine hakim olup olumdne sonrasi icin is yapandir. Aciz(akilsiz) kisi ise nefsini arzularina tabi kilip sonrada Allah'a karsi Temennide bulunandir.

26-) Emirleriniz hayirlilariniz, zenginleriniz hosgorululeriniz, isleriniz aranizda danismayla oldugunda yerin ustu sizin icin yerin altindan daha hayirlidir. Ama emirleriniz serlileriniz, zenginleriniz cimrileriniz, isleriniz kadinlarinizin elinde oldugunda yerin alti sizin icin yerin ustunden daha hayirlidir.

27-) Kendimden sonra erkekler icin kadinlardan daha zararli bir fitne birakmadim.

28-) Sozlerin en dogrusu Allah'in kitabidir. Hayat tarzlarinin en guzeli Muhammed(s.a.v) in hayat tarzidir. Islerin en serlileri sonradan uyduranlardir. Her sonradan uydurulan sey bid'attir. Her bid'at sapikliktir ve her sapiklik ta Cehennem'dedir.

29-) Fitne doneminde ibadete sarilmakk, bana hicret etmek gibidir.

30-) Ummetimden bir takim kimseler, ismini degistirerek sarabi(alkollu icecekleri) icecekler. Bu esnada baskalari ucunda (yanlarinda) calgilar calinacak ve sarkici kadinlar olacak. Iste onun icin Allah onlari yere batiracak ve aralarindan bazilarinin sekli maymun'a ve domuz'a cevrilecek.

31-) Suphesiz ki benden sonra ummetimden Kur'an-i Kerim'i okuyan bir kisim insanlar olacak. Fakat onlarin okudugu bogazlarini gecmeyecek. Onlar tipki okun yaydanciktigi gibi dinden cikacaklar, sonra da tekrar ona donmeyecekler. O kimseler, insanlarin ve hayvanlarin en serlileri (kotuleri)dir.

32-) Kalbinden tam bir sadakatle Allah 'tan baska ilah olmadiginina ve Muhammed 'in de Allah'in rasulu olduguna sehadet eden bir kimseyi Allah, cehennem atesine haram kilar.

33-) Kim itaatten bir el kadar ayrilirsa, kiyamet gununde Allah'in huzuruna lehinde hic bir delili olmadigi halde kavusur. Kim de boynunda (halifeye) beyat olmadigi halde olurse cahiliye olumuyle olmus olur.

34-) Ya ogrenen, ya ogreten, ya dinleyen, ya da seven ol! Bunlarin disinda bir besincisi olma; helak olursun. Besincisi ise, ilme ve ilim ehline bugzetmendir.

35-) Allah kadin kiyafetini giyen erkege ve erkek kiligina giren kadina lanet etsin.

36-) Allah'a isyan olan bir hususta kimseye hic bir itaat yoktur. Itaat ancak marufta (ser'i olculer icerisinde)dir.

37-) Irkciliga cagiran bizden degildir. Irkcilik icin savasan bizden degildir. Irkcilik uzere olen de bizden(muslumanlardan) degildir.

38-) Kisi arkadasinin dini uzeredir. O halde sizden birisi kiminle arkadaslik yaptigina dikkat etsin. Kisi sevdigi ile beraber(hasrolunacaktir)dir.

39-) Ummetim dinar ve derhemi(parayi, maddi varliklari) yucelttigi zaman onlardan islam'in heybeti kaldirilir. Iyilikle emretmeyi terkettikleri zaman da vahyin bereketinden mahrum kilinirlar.

40-) Insanlar uzerine oyle bir zaman gelecek ki, onalr arasinda dini konusunda(yapilan saldirilara) sabirla karsi koyan, kor parcasini avuclayan gibi olacak.


İdris Z.&M.Sharapova'nın gönderdikleri
*Yapacağın her işi,önce düşün!Allahu Tealanın razı olduğu bir iş ise,onu yap!Böyle değilse,o işten kaç!

*Akıllı kimse nefsine uymaz,ibadet eder,Ahmak ise,nefsine uyar,sonra da Allahu Tealadan rahmet bekler.

*Ne Mutlu beni görüp, sonra bana iman edene,Ne mutlu bana beni görmeyip de bana iman edene.



[/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/CENTER][/CENTER][/CENTER]
« Son Düzenleme: Ekim 03, 2007, 10:40:26 ÖS Gönderen: CybeRCodeR » Logged

Türkeyif Paylaştıkca Keyif Veren Mekan
Üye olmadığınızdan ötürü linkler gözükmüyor, değilmi ?
Linkleri görmek ve bu sitede anti-sömürge sistemi olduğunu bilip , banlanmıcam diyorsanız Kayıt Olunuz yada bizdenseniz Giriş Yapınız
Her İmzaya Bir Hadis Kampanyası
Hadis-i Şerif
  Hiçbiriniz kendisi için istedigini (mü'min) kardesi için istemedikçe (gerçek) iman etmis olamaz.
::::...buhari...::::

Üye olmadığınızdan ötürü linkler gözükmüyor, değilmi ?
Linkleri görmek ve bu sitede anti-sömürge sistemi olduğunu bilip , banlanmıcam diyorsanız Kayıt Olunuz yada bizdenseniz Giriş Yapınız
Konuksever Moderatör
Tavsiye Elemanı
*
Mesajlar: 20560


View Profile
Re: Her İmzaya Bir Hadis
« Posted on: Temmuz 05, 2008, 10:00:57 ÖS »

 
      uyari
Merhaba ziyaretçi.Sitemizin diğer bölümlerinde bulunan program, msn, sohbet, resim, video vs. arşivi için üye olmanızı öneririm.Binlerce üye ile sohbetde cabası..

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Her İmzaya Bir Hadis oyunları, Her İmzaya Bir Hadis programı, Her İmzaya Bir Hadis oyunu indir, Her İmzaya Bir Hadis program yükle, Her İmzaya Bir Hadis download, Her İmzaya Bir Hadis hikayeleri, Her İmzaya Bir Hadis resimleri, Her İmzaya Bir Hadis haber, Her İmzaya Bir Hadis yükle, Her İmzaya Bir Hadis videosu, Her İmzaya Bir Hadis msn eklentisi, şarkı sözleri
Logged
Ekim 03, 2007, 10:39:47 ÖS
saklidusler




*


Üye No : 2827

Yaş : 22

Cinsiyet : Bayan

Nerden :

Konu  : 706

Mesaj : 3387

Prestij : 1235
Gözler Ne Renk Olursa Olsun Gözyaşları Hep Aynıdır
Offline
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2007, 10:39:47 ÖS »

emeğine sağlık zalim54, bu mübarek ayda çok anlamlı bir paylaşım olmuş, umarım diğer arkadaşlarımızda ilgi gösterirler...
Logged

Evet hayat devam ediyor... Ben biraz daha eksik
Biraz daha yorgun, biraz daha yenik,
Hayat devam ediyor.
Artık kapalı yüreğim, yeni acılara, yeni aldanışlara.
Umudun soğuk ikliminde defalarca yüzleştiğim geçmiş...
Ve bugün...
Sen uzaklarda, Ben burada...
Oysa;
Ekim 03, 2007, 11:00:38 ÖS
zalim54




*


Üye No : 2701

Yaş : 19

Cinsiyet : Bay

Nerden :

Konu  : 821

Mesaj : 2385

Prestij : 1349
geçerken uğradıydım
WWW
Online
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2007, 11:00:38 ÖS »

ilgin için tesekkurler saklıdusler 
Logged

Türkeyif Paylaştıkca Keyif Veren Mekan
Üye olmadığınızdan ötürü linkler gözükmüyor, değilmi ?
Linkleri görmek ve bu sitede anti-sömürge sistemi olduğunu bilip , banlanmıcam diyorsanız Kayıt Olunuz yada bizdenseniz Giriş Yapınız
Her İmzaya Bir Hadis Kampanyası
Hadis-i Şerif
  Hiçbiriniz kendisi için istedigini (mü'min) kardesi için istemedikçe (gerçek) iman etmis olamaz.
::::...buhari...::::

Üye olmadığınızdan ötürü linkler gözükmüyor, değilmi ?
Linkleri görmek ve bu sitede anti-sömürge sistemi olduğunu bilip , banlanmıcam diyorsanız Kayıt Olunuz yada bizdenseniz Giriş Yapınız
Ekim 04, 2007, 12:03:12 ÖÖ
PΛЯΛDIƧΣ




*


Üye No : 2583

Yaş : 20

Cinsiyet : Bayan

Nerden : ~~SaKaRyA~~

Konu  : 740

Mesaj : 4058

Prestij : 1403
Online
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2007, 12:03:12 ÖÖ »

emeğine sağlık zalim54...güzel bir paylaşım...       
Logged

Ekim 04, 2007, 12:06:52 ÖÖ
KĄЯÐЄŁЄИ™


..:: yüksek doz yanlızlıktan ölüyorm ::..



*


Üye No : 683

Nerden :

Konu  : 161

Mesaj : 3995

Prestij : 1004
Her Şeçiş Bir Vazgeçiştir...
Online
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2007, 12:06:52 ÖÖ »

imzalara bakarken manayla 1 hadis öğrenmiş oluruz...sağoalsın zalim54
Logged



Keser döner Sap döner,Gün gelir Hesap döner...
Ekim 04, 2007, 12:21:31 ÖÖ
zalim54




*


Üye No : 2701

Yaş : 19

Cinsiyet : Bay

Nerden :

Konu  : 821

Mesaj : 2385

Prestij : 1349
geçerken uğradıydım
WWW
Online
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2007, 12:21:31 ÖÖ »

ilgin tesekkurler delimavi
Logged

Türkeyif Paylaştıkca Keyif Veren Mekan
Üye olmadığınızdan ötürü linkler gözükmüyor, değilmi ?
Linkleri görmek ve bu sitede anti-sömürge sistemi olduğunu bilip , banlanmıcam diyorsanız Kayıt Olunuz yada bizdenseniz Giriş Yapınız
Her İmzaya Bir Hadis Kampanyası
Hadis-i Şerif
  Hiçbiriniz kendisi için istedigini (mü'min) kardesi için istemedikçe (gerçek) iman etmis olamaz.
::::...buhari...::::

Üye olmadığınızdan ötürü linkler gözükmüyor, değilmi ?
Linkleri görmek ve bu sitede anti-sömürge sistemi olduğunu bilip , banlanmıcam diyorsanız Kayıt Olunuz yada bizdenseniz Giriş Yapınız
Ekim 04, 2007, 08:43:53 ÖÖ
saklidusler




*


Üye No : 2827

Yaş : 22

Cinsiyet : Bayan

Nerden :

Konu  : 706

Mesaj : 3387

Prestij : 1235
Gözler Ne Renk Olursa Olsun Gözyaşları Hep Aynıdır
Offline
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2007, 08:43:53 ÖÖ »

rica ederim zalim54, güzel bir paylaşıma bizleride ortak ettiğin iiçin bende sana teşekkür ederim : )
« Son Düzenleme: Ekim 04, 2007, 08:44:13 ÖÖ Gönderen: saklidusler » Logged

Evet hayat devam ediyor... Ben biraz daha eksik
Biraz daha yorgun, biraz daha yenik,
Hayat devam ediyor.
Artık kapalı yüreğim, yeni acılara, yeni aldanışlara.
Umudun soğuk ikliminde defalarca yüzleştiğim geçmiş...
Ve bugün...
Sen uzaklarda, Ben burada...
Oysa;
Kasım 14, 2007, 05:29:49 ÖS
Mine


MaĞrUr



*


Üye No : 1236

Nerden : sakarya

Konu  : 191

Mesaj : 1967

Prestij : 563
gün gelir devran döner...
Online
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2007, 05:29:49 ÖS »

güzel bir kampanya zalim54 teşekkürler..
Logged




Üye olmadığınızdan ötürü linkler gözükmüyor, değilmi ?
Linkleri görmek ve bu sitede anti-sömürge sistemi olduğunu bilip , banlanmıcam diyorsanız Kayıt Olunuz yada bizdenseniz Giriş Yapınız
Her İmzaya Bir Hadis Kampanyası
Hadis-i Şerif
Allah sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.



Nisan 28, 2008, 10:51:47 ÖÖ
gezgin




*


Üye No : 1914

Cinsiyet : Bay

Nerden : Sakarya

Konu  : 94

Mesaj : 1195

Prestij : 313
herkes cenneti ister ama kimse ölmek istemez
Online
« Yanıtla #8 : Nisan 28, 2008, 10:51:47 ÖÖ »

zalim 54 bu kadar hadisi şerifi arayıp bulmakta bir iş inşallah peygamber efendimizin şefaatini kazanırsın  Wink
Logged





Akıllı kimse, nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır.
                                       Tirmizi
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

 
Gitmek istediğiniz yer: